До края на юли може да бъде избран изпълнител на

...
До края на юли може да бъде избран изпълнител на
Коментари Харесай

До края на юли може да избрат изпълнител на концесията на летище София

До края на юли може да бъде определен реализатор на концесията на летище София. Това сподели транспортният министър Росен Желязков в Пловдив по време на Икономически конгрес.

„ Трябва да се има поради, че се избира сътрудник в публично-частно партньорство, тъй че е доста значима оценката на бизнес модела и неговата осъществимост, резистентност и неоспоримост за предстоящ интервал от време “, разяснява министърът.

Желязков подчертава върху политиките за построяването на транспортната и цифрова съгласуваност със съдените ни страни и уточни, че България е част от два европейски коридора, част от транспортната европейска мрежа. Това са Рейн-Дунавски и Ориент/Източно Средиземноморски. Според него са направени сполучливи стъпки за обезпечаване на съгласуваност на страните от Западните Балкани без да се основават нереалистични упования.

„ Модернизацията на железопътната и пътна връзка от сръбската граница до София е от огромно значение за реализирането на свързаността в сухопътния превоз. Проектът ще разреши от Черно море до Европа да имаме една съвременна железопътна инфраструктура, която да разрешава придвижване с високи скорости на артикули и товари “, съобщи министърът и акцентира, че другата предпочитана тенденция е модернизацията на железопътната връзка със Северна Македония.

Росен Желязков добави, че с цел да се реализира свързаността на Западните Балкани със страните от Източното партньорство и Турция, се работи и по построяването на едно от най-сложните железопътни трасета от София до Септември. Също по този начин се работи интензивно за реализирането на взаимни планове с Румъния и Гърция. „ С румънския сътрудник стартирахме процеса за построяването на трети мост над река Дунав, като концепцията ни е в бъдеще да бъдат издигнати още мостове. Това доста ще усъвършенства свързаността, сред двете страни и ще понижи опашките от камиони по границите “, добави министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР