До края на януари всички членове на Комисията за енергийно

...
До края на януари всички членове на Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Кирил Петков определи като изненадващо увеличението на газа с 30%

До края на януари всички членове на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) с изминал мандат ще бъдат заменени - това разгласи министър-председателят Кирил Петков в интервюм за " Нова телевизия ". Той дефинира като изненадващо оповестеното нарастване в цената на природния газ от 1 януари, а за енергийната комисия сподели, че не си прави работата.

" Решението от 1 януари сподели, че КЕВР не си прави работата. Неговата цел е да пази обществения интерес, да пази пазара и да измисли най-хубавия метод за тази отбрана. Решението не беше разисквано, то се взе на закрито съвещание и несъмнено беше изненада. Още по-голяма изненада беше, че нарастването ще е с 30% ", разяснява Петков. " Да, имаше някакви мнения, че ще бъде увеличено с 10, може би 14 %, само че 30 жеше изключително учудващо, тъй като цената на газа понижа много през последната седмица ", оясни Петков.

Народното събрание ще има уговорката членовете на комисията с изминал мандат да бъдат сменени. Сред тях е и ръководителят на КЕВР Иван Иванов, добави министър-председателят. " Надявам се новите членове да осъществят по-голям надзор и да се извърши инспекция какво постанова тези високи цени ", добави Петков.

Във връзка с изявленията на министъра на защитата за разполагането на спомагателни сили на НАТО на българска територия, министър председателят разяснява, че сходни решения се вземат от Министерски съвет.
" Никой министър не разполага със личното си мнение по цялостни въпроси, касаещи българския народ. Това взема решение Министерски съвет ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР