До края на януари е възможно докладът за нови изтребители

...
До края на януари е възможно докладът за нови изтребители
Коментари Харесай

Каракачанов: До края на януари докладът за нови изтребители може да бъде разгледан от МС

До края на януари е допустимо отчетът за нови изтребители да бъде прегледан от Министерския съвет. Това сподели пред публицисти в отговор на въпрос вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Той добави, че се надява отчетът на политико-военната група за изтребителите да му бъде показан още през днешния ден.

Не съм им давал период и час, това, което е открито от работата на двете комисии, ще го обработим и ще го внесем в Министерски съвет, зависи по кое време постъпи, в случай че е подготвен през днешния ден, е допустимо още на следващия ден, в случай че пристигна на следващия ден - ще го внесем в първия работен ден, посочи министърът.

Какъвто и да е отчетът, би трябвало да има междуведомствено разискване от две седмици, изясни той.

На въпрос за процедурата за новите бойни машини Каракачанов разяснява, че е решено да се изпратят писмата след Нова година.

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев посочи, че планът за бойни машини е подготвен, само че компаниите са поискали да се изпратят писмата за предоставяне на предложения след Нова година поради празниците, с цел да не се понижава срокът за подготовката на техните предложения.

Каракачанов сподели, че за плана за флота има искане от една от компаниите за удължение на периода за отговор, като мнението на контраадмирал Петев, е, че можем да го удължим до 30 дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР