До края на века в Европа ще стане страшно, алармират

...
До края на века в Европа ще стане страшно, алармират
Коментари Харесай

Смъртоносна жега! До края на века в Европа ще стане страшно

До края на века в Европа ще стане ужасно, сигнализират учени. Смъртните случаи в резултат на високите температури ще се усилят 50 пъти, заяви Би Би Си.

Ако човечеството не спре отрицателното въздействие на климатичните промени и не ограничи нездравословните излъчвания, то сред 2071 и 2100 година приблизително по 150 000 души ще умират годишно поради жегата.

Горещите температури ще предизвикват 99% от смъртните случаи, свързани с времето и естествените феномени. Най-засегнати ще бъдат южните елементи на Стария континент.

„ Климатичните промени са измежду най-големите световни закани за човешкото здраве в XXI век “, съобщи един от създателите на изследването Джовани Форциери.

По думите му в случай че не бъдат лимитирани климатичните промени, то стотици европейци ще бъдат наранени директно от жегата през идващите десетилетия.

В пъти ще се усилят и жертвите от крайбрежни наводнения, предвиждат учените, анализирайки климатичните промени през последните години в резултат на човешките дейности на планетата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР