До края на установения срок – 1 юли, бeше получена

...
До края на установения срок – 1 юли, бeше получена
Коментари Харесай

Едно предложение за званието „Почетен гражданин на Стара Загора“

До края на открития период – 1 юли, бeше получена една номинация за почитане със званието „ Почетен жител на Стара Загора “ за 2020 година.

 От името на Съюза на националните читалища, в края на юни , е постъпило предлагането за доктор Иван Нанев Аяров. Той е ръководител на НЧ „ Св. Климент Охридски – 1858.

Иван Аяров е роден на 27 декември 1939 година в село Рупките, община Чирпан. Той произлиза от семейство на среднозаможни и предприемчиви земеделци. Началното и междинното си обучение получава в родното си село, междинното в Техникум по ветеринарна медицина в Стара Загора, а висшето във ВВМИ – София. От 1992 година той е определен за секретар на едно от най-старите читалища, малкоо по-късно става и ръководител на културната институция

Аяров е а втор на няколко книги. Носител на Голямата премия „ Св. Климент архиепископ Одрински “ и почетния знак „ Св. Климент Охридски “ за изключителни заслуги към читалищното дело в града, награден е като „ Заслужил родоизследовател и краевед “ от Народно събрание „ Генесология “-БАН, почетен е със званието „ Бъдител на Стара Загора “-2018 година от Съюза на учените в града, а през тази година получава наградата „ Заслужил читалищен активист “- връчено му от Съюза на националните читалища, за изключителният му принос в развиването на читалищното дело в България.

В претекстовете на вносителите споменат и 80-годишният празник на Аяров. Предложението е подкрепено още от Инициативен комитет, с ръководител Катя Павлова и близо 25 души членове.

Отличието „ Почетен жител на Стара Загора “ се присъжда с решение на Общинския съвет, по процедурата, планувана в Наредбата за премиите и оценките. Връчва се по време на общоградското честване на Празника на града – 5 октомври. Предложението, дружно с приложеното писмо за поддръжка, са налични в уеб страницата на Община Стара Загора, раздел Обявления на Общински съвет - https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya-na-obshtinski-savet/predlozheniya-za-udostoyavane-s-otlichieto-pocheten-grazhdanin-na-obshtina-stara-zagora-za-2020-godina

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР