До края на този месец ще бъде публикувана за обществено

...
До края на този месец ще бъде публикувана за обществено
Коментари Харесай

Програмата за качеството на атмосферния въздух влиза на обществено обсъждане

До края на този месец ще бъде оповестена за публично разискване програмата за възстановяване на качеството на атмосферния въздух, а по-късно препоръчана за утвърждение от Министерски съвет. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на представянето на Националната стратегия за възстановяване качеството на атмосферния въздух 2018-2024 година пред Комисията по околна среда и води, съобщи организация „ Фокус “.
По думите му става въпрос за средносрочна стратегия, която цели реализиране на нормите на закона и качеството на живот на хората. „ Още 2016 година е предоставено на Световна банка да направи национална стратегия с съответни оферти, времеви график и запас, с цел да може стабилно да бъде решен този проблем. Успоредно с тази задача Министерство на околната среда и водите продължи да работи и настоящо “, уточни още министър Димов.
По думите му предходната година през април България е получила присъда на първа инстанция по отношение на неспазване на нормите за чистотата на атмосферния въздух и сме в навечерието на втората фаза от този стадий. Министърът съобщи, че в тази връзка програмата идва в точния момент. Министър Димов посочи, че казусът с качеството на въздуха е разпознат от много време. „ Немалко български градове не дават отговор на нормите по европейско и българско законодателство за качеството на въздуха във връзка с фините прахови частици “, изясни още Нено Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР