До края на текущия отоплителен сезон в Украйна (а може

...
До края на текущия отоплителен сезон в Украйна (а може
Коментари Харесай

Зеленски представи на ЕС стъпки, за да може Украйна да оцелее през зимата

До края на настоящия отоплителен сезон в Украйна (а може би и по-дълго) енергийната система на страната ще се нуждае от " незабавна поддръжка “ от европейските страни. Зеленски изиска помощ от европейските водачи, които се събраха в Париж на интернационалната конференция “Солидарност с украинския народ “. 

Зеленски изиска да бъдат изпратени специфични задачи от представители на Европейския съюз в обекти с сериозна енергийна инфраструктура, сходно на делегацията на МААЕ, която посети АЕЦ Запорожие.

За да преживее идната зима, Украйна би трябвало да закупи към 2 милиарда кубически метра. м газ, за ​​което Киев също се нуждае от помощта на своите западни съседи, уточни Зеленски. 

Друга значима точка за зареждане в изискванията на непрекъснати спирания на тока са евтините LED лампи.

Зеленски изиска още да се сътвори " Парижки механизъм " - поредност от сходни като днешната конференции, които ще разрешат " навременни и ефикасни отговори " на всяко предизвикателство на " съветския енергиен гнет ".

Според Зеленски решението на тези шест задания „ освен ще разреши на Украйна да оцелее през зимата, само че и ясно ще потвърди на всички антидемократични и антиевропейски сили, че Европа се е научила да предотвратява бедствия и отбрана на своите хора. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР