До края на текущата година около 60% от новите персонални

...
До края на текущата година около 60% от новите персонални
Коментари Харесай

SSD-та превземат 60% от новите компютри

До края на настоящата година към 60% от новите лични компютри ще имат полупроводникови дискове, оставяйки 40% за обичайните твърди дискове, сочат настоящи данни на Western Digital.

SSD устройствата стават все по-достъпни, което покачва търсенето им. Според източници от промишлеността, на които се базира DigiTimes, цените на употребяваната в SSD-тата флаш памет NAND ще паднат с 50% през 2019 година, в съпоставяне със сегашните им стойности.

По-рано се появиха информации, че през идната година цените на SSD-тата могат да паднат до 0,08 $ за един гигабайт. Поевтиняването се случва по няколко аргументи, включително увеличение на производството, преход към технологии с по-плътно предпазване и високо равнище на конкуренция.

Western Digital, в това време, има намерение да отсрочи внедряването на ново съоръжение и да редуцира производството с 10-15% през идната година, вследствие на възходящите продажби на SSD устройства.

Анализатори от DRAMeXchange считат, че поевтиняването на SSD устройствата ще способства за увеличение на каузи им в ноутбуците до 50% през актуалната година, т.е. всеки втори нов преносим компютър ще има твърдотелен диск./technews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР