До края на тази седмица учениците в област Русе ще

...
До края на тази седмица учениците в област Русе ще
Коментари Харесай

Удължиха грипната ваканция и в Русе

До края на тази седмица учениците в област Русе ще са в грипна почивка. Причината е в увеличената заболеваемост от остри респираторни болести на деца до 4 години, заяви Българска национална телевизия.
Задържат се и равнищата при подрастващите сред 5 и 14 години, оповестява шефът на Регионалната здравна ревизия в Русе доктор Маргарита Николова, като добави, че най-вече са болните във Ветово, Две могили и Сливо поле.
В случай, че няма затруднение на обстановката, в понеделник, 16 март, учениците в област Русе би трябвало да се върнат на учебно заведение.
Д-р Николова прецизира, че се лимитират и свиждания в лечебните заведения до 15 март. Плановите интервенции са по преценка на шефовете на лечебните заведения.
Във връзка с това от Университетската болница " Канев " оповестяват, че минават на карантинен режим на работа. Всички контролни прегледи ще се правят в кабинети отвън стационара на лечебното заведение или ще се отсрочват. Забраняват се свижданията както в отделенията, по този начин и във фоайето.
Към момента всички направени проби за ковид в област Русе са негативни. Днес за проучване в лаборатория във Варна са изпратени проби на двама пациенти с вирусна пневмония точно от УМБАЛ " Канев ". Мъжът е на 52 години и е настанен във Вътрешно поделение, а дамата е на 78 години с грип вид " А " и е в Интензивното поделение.
Над 70 пък са хората под наблюдаване в домовете си в региона. Съвместно с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи се следи дали те съблюдават карантината. Вече е открито, че двама не са на адресите, които са показали, а един е напуснал страната.
По-рано през днешния ден стана ясно, че ваканцията за учениците се удължава и в Ловеч. Същото важи и за Велико Търново.
Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че се обмисля наваксване с материала през пролетната почивка. Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пък разясни, че сред 6 и 16 образователни дни са изгубени поради грипа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР