До края на тази седмица трябва да е готов докладът

...
До края на тази седмица трябва да е готов докладът
Коментари Харесай

Пътен експерт: Няма техническа и човешка грешка в тунел „Железница“

До края на тази седмица би трябвало да е подготвен отчетът на експертната комисия, назначена от Министерството на районното развиване и благоустройството за проучване на сектора от строящия се тунел „ Железница ", в който се срути скална маса и рани служащи.

За такова оборудване се прави обстоен геоложки отчет. За страдание обаче този обстоен отчет не дава 100-процентова картина на геологията по трасето, разясни пред „ Хоризонт " пътният специалист инж. Владимир Жиянски. Практически е невероятно да се направи пробив по повърхността на тунела по продължение на целия тунел, добави той. „ Правят се сондажи, които са начесто ситуирани, които дават общата картина, подробна картина във връзка с геологията. "

Според Жиянски никой не може да планува по кое време при даден пробив ще се попадне не на едносъставен скален масив, а на несвързани скални парчета, съпроводени с други почвени примеси, глина, подземни води и отвори. Вследствие на тази нарушена геология са основава пропадането на скални маси. „ При тези несвързани почви, даже при подсилване, каквото е планувано в работния план, няма гаранция, че тези почви, тези скални масиви няма да паднат. "

За човешка неточност просто е невероятно да се приказва, в забоя влизат високо квалифицирани експерти и инструктирани служащи, безапелационен е пътният специалист. Жиянски счита, че е „ неуместно да се приказва за техническа, човешка неточност. "

„ Това е една борба с природата, в която би трябвало да си дадем сметка, че незнайните са много огромни, както се е и случило ", добави Владимир Жиянски и предвижда, че отчетът ще потвърди тази теза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР