До края на тази година планираме да започне експлоатацията на

...
До края на тази година планираме да започне експлоатацията на
Коментари Харесай

Диверсификация! Добивът на газ в турското Черноморие се очаква да започне още в края на тази година

До края на тази година планираме да стартира употребата на запасите от природен газ в региона на Черно море. Щом стартираме добива на газа от Черно море, незабавно ще стартираме да се радваме на придобивките. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред участниците в тържественото разкриване на новата 2022-2023 академична образователна година в Истанбул.

По думите му в проучвателните действия вземат участие няколко кораба, в това число пет сондажни кораба.

Всички тези кораби са наши. Купихме ги на рационални цени. От една страна те правят сеизмични изследвания, а от друга реализират сондажните работи. Ще осъществяваме опциите, които имаме в добива на природен газ и нефт в акваторията на Черно море, съобщи още Ердоган.

Неотдавна президентът заяви, че на дъното на Черно море са открити 320 милиарда куб. м газ, като общото количество природен газ в откритите залежи през последната година е достигнало 540 милиарда куб. м.

В началния стадий се възнамерява добивът на газ на ден да бъде към 10 млн. куб. м., а в границите на 3-4 години се възнамерява размерът да доближи 40 млн. куб. м. на ден.

Според енергийните специалисти откритията ще разрешат на Турция да внася по-евтин газ и да понижи доста годишните енергийни разноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР