До края на тази година няма да има ново увеличение

...
До края на тази година няма да има ново увеличение
Коментари Харесай

Военен №1 ген. Андрей Боцев: Заплатите за 2018 г. няма да се увеличават

До края на тази година няма да има ново нарастване на заплатите на военнослужещите в армията. Това отговори на в. „ Труд ” началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

Въпросът бе предизвикан от упоритите клюки, че ще има още едно в допълнение нарастване, също така, което влезе в действие от 1 януари т.г. със закона за държавния бюджет за 2018 година, на възнагражденията на военните в системата на защитата. Слуховете в бойните елементи на войската потеглиха от изказвания на управлението на МО. Военните интензивно започнаха да приказват, че заплатите до края на годината ще се усилят с още 10%. Като прибавим и покачването с още толкоз от януари следващата година, равносметката демонстрира скок от 20% на парите на униформените.

„ За ново в допълнение нарастване на заплатите на военните до края на годината аз не съм осведомен ”, безапелационен бе ген. Боцев. Повишаване на приходите в защитата е един от тласъците, на които се разчита да се привлекат повече претенденти за работа във войската – за войнишкия състав и за офицерския корпус.

Още – в изявление на ген. Андрей Боцев на следващия ден в „Труд“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР