До края на следващата седмица в парламентарната комисия, която се

...
До края на следващата седмица в парламентарната комисия, която се
Коментари Харесай

Спешно променят закони заради незаконните цигари

До края на идната седмица в парламентарната комисия, която се занимава с контрабандата, ще има експертни оферти за смяна на данъчното законодателство, обвързвано с производството на контрабандни цигари. Това разгласи министърът на финансите Владислав Горанов, който разиска тематиката с правосъдния министър Цецка Цачева, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, основния прокурор Сотир Цацаров и Данаил Кирилов, ръководител на комисията по правни въпроси.
Миналата седмица Цацаров разгласи в Народното събрание, че настоящето законодателство не преследва производството, а единствено търговията на незаконни цигари и алкохол. Със законодателните промени ще се преследва незаконното произвеждане. Промените ще обиден продажбите и регистрационния режим за машините и оборудванията за произвеждане на такива артикули, разясни след срещата основният прокурор.
Цецка Цачева разгласи, че единствено с тези промени може да спре производството на незаконни артикули като цигари и алкохол.
Данаил Кирилов пое ангажимент да се уточни законодателството и при нарушаване на акцизното облагане да се носи наказателна отговорност поради публичната заплаха на закононарушението.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР