До края на следващата седмица България очаква да получи 121

...
До края на следващата седмица България очаква да получи 121
Коментари Харесай

Над 120 хил. дози доставени COVID ваксини за седмица очаква България

До края на идната седмица България чака да получи 121 860 дози от имунизациите против COVID-19 на първите три производители, чиито препарати са утвърдени за приложимост в Европейския съюз.

В изчисленията за пратките не са включени дози от имунизацията на " Янсен ", фармацевтичното отделение на компанията Johnson & Johnson. Тя на 11 март. Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов разгласи на брифинга за, че от този препарат към момента няма известия за предстоящи дата и количества на доставка. (Още за ефикасността на имунизацията на " Янсен " - )

През идващите седем дни предстоящите доставки за ваксини против COVID-19 са: - 31 200 дози от имунизацията на " АстраЗенека " /Оксфорд в петък
- 21 060 дози от имунизацията на " Пфайзер " / " БиоНТех " през идния понеделник
- 33 600 дози от имунизацията на " Модерна " в средата на идната седмица
- към 36 хиляди дози от " АстраЗенека " /Оксфорд в края на идната седмица
От изявленията на здравните управляващи не стана известно дали предстоящите дози от иРНК имунизациите (на " Пфайзер " / " БиоНТех " и " Модерна " ) ще бъдат разпределени към имунизационните центрове поради или ще не престават да бъдат защитавани за изборната администрация. Както е известно, макар опцията на онлайн системата да се вкарват преференции към тип ваксини,.

Лекари и здравни управляващи непрекъснато повтарят, че всички утвърдени за приложимост ваксини защищават от тежко протичане на COVID-19 при възможна болест и по тази причина е най-добре да не се изчакват ваксини на съответен производител (освен в случай че не е предложено от лекар) и да се употребяват наличните препарати.

В подтекста на изгодата от имунизирането против COVID-19 основният държавен здравен контрольор и член на щаба за ковид доцент Ангел Кунчев изясни за огнище на болест от ковид в дом за възрастни. По думите му там има 17 заболели, някои от които са в тежко положение, като всички са отказали инжекция преди към месец. В обществената институция имало обаче към 100 души близки контактни, които са имунизирани и никой от тях не боледува. " По-ясен образец каква е ролята на имунизацията и до какво ще докара обгръщането на все по-голям брой българи, мисля, че не можем да имаме ", заключи Ангел Кунчев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР