До края на септември Министерството на земеделието и храните ще

...
До края на септември Министерството на земеделието и храните ще
Коментари Харесай

Десислава Танева: До края на месеца ще сме готови с нови мерки за биосигурност

До края на септември Министерството на земеделието и храните ще приготви нови ограничения за биосигурност при развъждането на прасета и ще ги предложи на публично разискване. Това заяви министър Десислава Танева в предаването " Бизнес.бг ", чието първо издание се излъчва довечера.

До края на годината ограниченията ще бъдат включени в законодателството, с цел да бъдат внедрени преди лятото следващата година, когато е вероятен нов пик на заболяването Африканска чума по свинете.

Танева уточни, че засегнатите от болестта животни са 131 000, или към 20 на 100 от поголовието, само че умъртвените животни могат да бъдат възобновени.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Националният интерес е да продължим да произвеждаме свинско месо. Ние имаме добре развъртян бранш свиневъдство и в тази посока би трябвало да продължим, към този момент при нови условия за всички.
Министърът на земеделието заяви, че има фрапантно заболяване на разпространяването на заболяването, като последното огнище е записано на 16 август.

Унищожени са всички домашни свине в записаните досега 33 огнища. Остава да бъде дезинфекцирано единствено едно.

Танева заяви, че стопаните на умъртвените животни в индустриалните ферми ще бъдат обезщетени по пазарни цени, а записаните задни дворове ще получат пари, с цел да покрият част от разноските за стерилизация на свинарниците си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР