До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни

...
До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни
Коментари Харесай

След протести на превозвачи - от АПИ обещават да върнат месечните винетки

До края на седмицата ще бъде възобновена продажбата на месечни винетки за рейсове и камиони, дадоха обещание от Националното тол ръководство.
Проблемът стана изключително забележим преди седмица, само че действително беше подобен много по-отдавна - поради готвената тол система, която обаче беше отсрочена със закон. Стигна се даже до задочни обвинявания от страна на декласираната компания " Телетол " към " Капш " и АПИ какво в действителност е свършено по системата, като " Телетол " твърди, че действително няма нито една работеща портална рамка от системата, " Капш " отвръща, че 80% от рамките са построени, а АПИ мълчи.
Липсата на месечни винетки мигновено оскъпи доста профилирания превоз. Причината - една седмична електронна винетка е 53 лв., което значи, че на месец плащаш в най-хубавия случай т.е. за четири седмици 53x4= 212 лева т.е. двойно по-скъпо. Припомняме, че месечната електронна винетка е 105 лв.!
Вчера, 22 юли, в Севлиево три транспортни компании потеглиха на митинг поради протичащото се. Заради това шефът на Националното тол ръководство Олег Асенов трябваше да изяснява пред Българска национална телевизия какво и за какво се случва: " Продажбата на eдномесечни винетки беше спряна, поради предстоящото стартиране на тол системата през август. Това обаче се отсрочва и се наложи незабавно през предходната седмица да бъде изменен Законът за пътищата, тъй че още веднъж да бъде пусната месечна винетка. В момента краткотрайно е прекратена продажбата на месечни винетки до издание на измененията, които предходната седмица минаха на второ четене в парламентарна зала. В деня, в който законът се обнародва в Държавен вестник, ние сме подготвени механически още веднъж да бъде възобновена продажбата на винетки ".
Асенов добави и, че множеството транспортни компании били подготвени за прекосяването към тол система: " Голяма част от нашите консуматори, запознавайки се със закона, реагираха съответно, и в последните дни преди прекъсването на винетките се наблюдаваше засилено търсене на месечни винетки, тъй че част от превозвачите явно възнамеряват активността си ".
След смяната на закона, тол системата би трябвало да проработи най-късно през март следващата година. От 16 август тя ще бъде пусната единствено пробно, като превозвачите ще продължат да заплащат винетка, а не такса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР