До края на седмицата ни очаква златна есен - времето

...
До края на седмицата ни очаква златна есен - времето
Коментари Харесай

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

До края на седмицата ни чака златна есен - времето ще е хубаво, въпреки че температурите денем леко ще се намаляват. Това разяснява пред климатологът Георги Рачев.
 
Следващата седмица над Италия ще се образува циклон, който във вторник ще премине евентуално южно от страната ни . В резултат на това у нас ще нахлуе леден въздух и температурите ще се намалят изключително в Западна България.
 

Ще има захлаждане в началото на идната седмица, както и възможност за превалявания, сподели Рачев, като от думите му стана ясно, че не става дума за аномалии, а за намаление на температурите в границите на естественото за есента.
 

След това ще се върнем към естественото типично есенно време със утринни температури от порядъка на 2-3 до 5 градуса и оптимални температури от 12 до 16 градуса.  
 
След Димитровден ни чака прословутото сиромашко лято - слънцето ще се покаже, а оптималните температури ще са към 15-17 градуса.
 

Климатологът изясни, че съгласно прогнози на международни метеорологични центрове за Балканския полуостров се чака зимата да е малко по-топла с малко по-малко превалявания . Това е дълготрайна прогноза за зимата, сподели Рачев и направи ангажимента, че това не значи, че няма да има студове, превалявания, както и дни със слънце .

" Осреднено за цялата зима се чакат малко по-малко превалявания и малко по-висока междинна температура , което значи от порядъка на половин градус, само че отнесено към всички зимни месеци, това е нещо напълно друго ", разяснява той. Хората т рябва да наблюдават ежедневните прогнози за времето, а дълготрайните не би трябвало да бъдат абсолютизирани, безапелационен е метеорологът.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР