До края на октомври превозвачи и граждани в Пловдив ще

...
До края на октомври превозвачи и граждани в Пловдив ще
Коментари Харесай

АПИ показва в Пловдив как действа тол системата

До края на октомври превозвачи и жители в Пловдив ще могат да се срещнат с работата в действителна среда на новата тол система. Това ще е допустимо всеки работен ден от 14 до 18 часа в постройката на АПИ под тепетата на ул. „ Христо Г. Данов “ №22. Превозвачите ще могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни коли. Те ще имат опция да се срещнат и с така наречен тол калкулатор, който ще пресмята в действително време цените за заложените направления.

В демонстрационния център ще бъдат показани и четирите разновидността, които от АПИ ще пр​едлагат за възнаграждение на тол такси - посредством терминал за самообслужване, посредством уеб страницата bgtoll.bg или от мобилното приложение, както и на гише. Целта на тестванията е превозвачите да могат да дадат рекомендации, както и да се отиграят разнообразни обстановки и опциите за решаването им преди самата система да проработи по пътищата през идната година. От АПИ към този момент оповестиха, че при нужда в демонстрационния център ще се вършат профилирани работни срещи, а по поръчка ще може да се провеждат и образования с представители на браншовите организации.

Тези проби са част от техническата употреба на тол системата, като в нея поетапно ще бъдат включвани обособени съставни елементи. След като тя завърши сполучливо, до няколко месеца, само че не по-късно от 1 март 2020 година, ще стартира и комерсиалната <210> употреба, при която тежкотоварните коли ще преминат от винетки към тол такси.

Повече за новостите към тол системата четете в бизнес приложението на " Марица " в понеделник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР