До края на настоящия месец май трябва да се съберат

...
До края на настоящия месец май трябва да се съберат
Коментари Харесай

Да помогнем на младия баща Иван Пещенски да се пребори с левкемията!

До края на сегашния месец май би трябвало да се съберат 250 хиляди $ за лекуването на 35-годишния Иван Пещенски. До момента в сметката му има едвам 25 хиляди $. 
Иван страда от остра миелоидна левкемия с доста висок риск. Диагнозата му е сложена преди година. До него е брачната половинка му Гергана и 3-годишната им дъщеричка Калина. За известно време обаче Иван не може да гушка дребната си принцеса, тъй като е със срината имунна система. Гледа я единствено през стъкло, описват през сълзи негови другари.
След слагането на диагнозата мощният и деятелен мъж не съумява да измине и 100 м и да стои седнал повече от 5 минути. След шока идва ред на лекуването. Първо със мощна химиотерапия, последвана от поддържащи химиотерапии и тежка процедура – трансплантация на стволови кафези в НСБАЛХЗ - София. След всички старания обаче, триумфът е временен и няма лековит резултат, а опциите за това в България са към този момент изчерпани. Целта е Иван влезе в ремисия, с цел да се направи трансплантация на стволови кафези от съчетаем донор. Това е лекуването и спасението. Семейството получава вярата и удостоверение от болница в Израел.

Иван е приключил НСА, като кинезитерапевт и е върнал към живот стотици, хиляди пациенти. Благодарностите към него нямат край. Той е върнал към живот хора, които обезверено са попаднали в ръцете му и с помощта на упоритостта и отдадеността, експертът Иван Пещенски ги е възстановил и е върнал насладата им още веднъж да се движат . И някак си като реванш, ориста слага животът на Иван в ръцете на хората, на всички нас, като общество.
Когато е било належащо, Иван се раздава, тъй като за него е въпрос на чест да помогне на пациентите си. Сега, когато той се нуждае, му е мъчно да приема помощ. Но тя е наложителна, с цел да победи в борбата за живота и да може още веднъж да бъде чудотворецът, който подвига хората от инвалидни колички и след счупвания. Иван е обичаният брачен партньор, обичаният татко, правилният другар и безрезервен кинезитерапевт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР