До края на месеца трябва да бъде приета новата Наредба

...
До края на месеца трябва да бъде приета новата Наредба
Коментари Харесай

Гласуват новата Наредба за обществения ред в София до края на юли

До края на месеца би трябвало да бъде призната новата Наредба за публичния ред в София. След две публични осъждания планът към този момент е в Столичната община. Той е обновен и модифициран и в него са включени оферти на жители, уточни в предаването „ Преди всички “ Симеон Славчев, общински консултант от Политическа група 5.

По думите му, в обществените полемики са взели присъединяване десетки неправителствени организации. Гражданското общество все по-силно влиза в ръководството на София, счита Славчев. Той назова този вид на наредбата „ най-хубавият, най-благоприятен и уравновесен “.

Славчев открои възбраната за поправки от 14 до 16 часа и от 22 вечерта до 8 часа сутринта. „ Ако някой от съседите желае да си прави строително-монтажни действия – да си кърти плочките или нещо друго през събота и неделя, той е длъжен да вземе документално единодушие от останалите съседи “, разясни Симеон Славчев. Въпреки това по думите му междусъседските войни в никакъв случай не са изключени.

Фойерверките след 22 часа също ще бъдат неразрешени. Изключение прави новогодишната нощ, когато ограничаването ще стартира след 1 часа през нощта. Слага се и възбрана върху сватбите, фамилните и фирмени тържества върху открити общински парцели от 8 до 22 часа. " Тъй като сме привикнали да следим в някои от махалите на София тридневни, пък и петдневни сватбени тържества, което тормози всички останали поданици и съседи - това нещо се приключва ", разяснява Славчев.

Наредбата включва и разпореждания за необятно дискутираното придвижване на каруци по столичните улици.
Контролът върху дейностите от наредбата е предоставен на администрацията, полицията и техническите служби. Симеон Славчев посочи смисъла и на гражданския надзор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР