До края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за

...
До края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за
Коментари Харесай

Държавата отпуска 1 млн. 250 хил. лева за здравеопазването

До края на месеца ще бъде оповестена социална поръчка за инженеринг на новата детска болница, а от през вчерашния ден започнахме и договаряния за повишение на цените на клиничните пътеки, и по-специално на педиатричните пътеки. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,На трето място като приоритет на страната са планувани неонатолозите, защото техният брой е намалял, а с цел да работят тези отделения и детски лечебни заведения броят им би трябвало да се увеличи'', уточни министър Ананиев.

Той съобщи още, че страната ще отпуске 1 млн. 250 хиляди лв. за опазването на здравето, което се показва в закупуването на нова здравна техника и нови кувьози.

,,Утре на постоянното съвещание на кабинета ще се гласоподава решение за отпущането на 500 000 лв. за закупуването на 15 апарата за дихателна реанимация, както и 750 000 лв. за 50 кувьоза. В същото време ще предвидим и спомагателни 1 700 000 лв. за новата педиатрична болница'', изясни здравният министър.

По думите му новата здравна техника и кувьозите са предопределени за държавните и общински болницити и ще бъдат разпределени там, където са нужни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР