До края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за

До края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за ...

Държавата отпуска 1 млн. 250 хил. лева за здравеопазването.


До края на месеца ще бъде обявена обществена поръчка за инженеринг на новата детска болница, а от вчера започнахме и преговори за повишаване на цените на клиничните пътеки, и по-специално на педиатричните пътеки. Това обяви на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде репортер на Novini.bg.

,,На трето място като приоритет на държавата са предвидени неонатолозите, тъй като техният брой е намалял, а за да работят тези отделения и детски болници броят им трябва да се увеличи'', посочи министър Ананиев.

Той заяви още, че държавата ще отпуске 1 млн. 250 хил. лева за здравеопазването, което се изразява в закупуването на нова медицинска техника и нови кувьози.

,,Утре на редовното заседание на кабинета ще се гласува решение за отпускането на 500 000 лева за закупуването на 15 апарата за дихателна реанимация, както и 750 000 лева за 50 кувьоза. В същото време ще предвидим и допълнителни 1 700 000 лева за новата педиатрична болница'', обясни здравният министър.

По думите му новата медицинска техника и кувьозите са предназначени за държавните и общински болницити и ще бъдат разпределени там, където са необходими.

Източник: novini.bg