До края на месеца Русия очаква визитата на българския премиер

...
До края на месеца Русия очаква визитата на българския премиер
Коментари Харесай

Румен Радев изпрати Борисов при Путин

До края на месеца Русия чака визитата на българския министър председател Бойко Борисов. Тема на визитата ще бъде енергийни планове и икономическото сътрудничство сред България и Русия. Това оповестява ТАСС, базирайки се на думите на съветския президент Владимир Путин по време на срещата му с Румен Радев.

Държавният глава Румен Радев се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин в Сочи, като част от формалната аудиенция на българския президент в Русия.

Приветствайки българския президент Румен Радев, Владимир Путин припомня, че визитата му в Русия е във връзка със 140-годишната от освобождението на българския народ от османско робство. По думите на Путин това обаче не е единственото, което сплотява двата народа и добавя, че след два дни ще отбележим Деня на славянската книжовност.

В формалното прессъобщение, публикувано от президентската институция на Русия, обаче няма удостоверение на тези думи, като самият Владимир Путин е извънредно сбит. Освен мотива за визитата, Путин декларира единствено, че е уведомил президента Радев за целите на Русия във връзка с двустранните съдействия и метода на Русия към интернационалните проблеми и въпроси.

 Румен Радев изиска от Медведев директни доставки на газ през Черно море Обновена
Румен Радев изиска от Медведев директни доставки на газ през Черно море

Визитата му възвръща разговора сред двете страни на най-високо ниво

Според известието на ТАСС Путин е отбелязал, че след няколко дни Русия ще има удоволствието да одобри министър-председателя на България " " И с него ще продължим тази полемика ", е споделил Путин в цитата от ТАСС.

 Радев приказвал искрено с Медведев за лицензиите за военната техника
Радев приказвал искрено с Медведев за лицензиите за военната техника

Темата със глобите, наложени от Европейски Съюз на Русия, не е била обсъждана

Като съществена цел на своето посещаване президентът Румен Радев открои още веднъж възобновяване на разговора и доверието на най-високо политическо равнище. " Знам, че е мъчно да приказваме за доверие след три спрени огромни плана в условия от време на време на остри политическо опълчване ", съобщи Радев, а като условия уточни опълчването Европейски Съюз - Русия - НАТО, глобите и в това число " недалновидно политическо говорене в последните години ".

Въпреки това, по думите на Радев, първата решителна крачка е направена.

" В резултат на моята аудиенция имаме позитивен подтик на българското държавно управление, което се зае по-сериозно с българо-руските връзки " , установи президента Радев, а по думите му възобновяването на някои от плановете е " симптом на натурализъм и отговорно държание, от което имат потребност нашите две страни ".

Българският държавен глава чака позитивният подтик да се употребява и от двете държавни управления .

Румен Радев добавя, че с президента Владимир Путин са разискали и значими въпроси от интернационалната сигурност. Той е уверил, че България има интерес да работи за определяне на разговор и съгласие, тъй като " никой няма интерес от връщане на Студената война, най-малкото Европа и Русия ".

Румен Радев е възобновил своята покана към президента Владимир Путин да посети България и то в годината, когато означаваме 140 години от Освобождението на България.

Припомняме, българският държавен глава е в Русия на двудневно посещаване. Вчера той организира диалог с преимера Дмитрий Медведев, като изиска директна газова връзка сред България и Русия през Черно море .

Днес съветският сенатор Алексей Пушков разяснява по този мотив, че отводът от " Южен поток " е бил груба неточност .

След срещата си с Медведив, Румен Радев разгласи, че е сложил искрено проблемите с лицензите за военно съоръжение и техника , които съществуват сред българската и съветската страна, както и че е уверил, че Русия ще бъде навреме известена за развиването по плана АЕЦ " Белене ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР