До края на месеца незаконно складираните тонер касети от Италия,

...
До края на месеца незаконно складираните тонер касети от Италия,
Коментари Харесай

Глътка въздух: До края на месеца извозват опасните тонер касети от Враца

До края на месеца нелегално складираните тонер касети от Италия, съхранявани на незаконна площадка във Враца ще бъдат извозени, стана ясно на изключителна конференция в РИОСВ-Враца.
От прокуратурата към този момент са описали всичко належащо по досъдебното произвеждане и тонер касетите могат да бъдат преместени, съобщи шефът на еко инспекцията инж. Николай Йорданов.
Вариантът това да се случи на лицензирана площадка в столицата обаче може да отнеме повече време, което ще значи, че компания „ Рецикла “ ЕООД ще получи още по-големи наказания. По тази причина от сдружението са декларирали, че най-вероятно отпадъците ще бъдат превозени в Гърция, с цел да бъде спазен срокът, даден от Регионална инспекция за опазване на околната среда – 31 юли.
Припомняме, че тонер касетите влязоха в България през есента на предходната година и провокираха бурна реакция измежду жителите на града.

Скандал! Боклук от Италия складиран скрито и във Враца, от Регионална инспекция за опазване на околната среда не знаят нищо /снимки/

Те са били импортирани от Италия по контракт с българската компания „ Рецикла “ ЕООД, само че по данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда в София сдружението няма публикуван регистрационен документ за краткотрайно предпазване на боклуци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР