До края на месец юни ще стартират приеми по две

...
До края на месец юни ще стартират приеми по две
Коментари Харесай

Зам.-министър Василева: До края на месец юни ще стартират приеми по две нови мерки от ПДМР 2014-2020 г.

До края на месец юни ще започват приеми по две нови ограничения от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година (ПДМР).

Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева по време на показване на изследване „ Навиците на консуматорите от Европейски Съюз във връзка с продуктите от лов на риба и аквакултури” в Бургас, оповестиха от пресцентъра на министерството на земеделието, храните и горите. Тя посочи, че ще бъде отворен банкет на планови оферти по размер 1.2 „ Здраве и сигурност “, с бюджет на безвъзмездната финансова помощ в размер на 452 456 лева „ Другата мярка, по която ще бъде стартиран банкет до края на месец юни, е 2.5 „ Аквакултури, осигуряващи екологични услуги “, с бюджет 6 204 870 лева “, добави заместник-министър Василева.

Тя дефинира изследването като извънредно потребно за схващане на желанията на консуматорите. „ Изводите от него демонстрират отношението на пазарното търсене, както и в каква посока би трябвало да се развива европейския пазар за рибни артикули “, уточни още Лозана Василева.

Проведеното статистическо изследване е направено от Европейската комисия, въз основата на въпроси и изявленията с близо 28 000 жители на Европейски Съюз от всички страни членки. Въпросите, на които жителите са отговаряли, са свързани с честотата на консумация на артикули от лов на риба и аквакултури. Изследват се и главните критерии при избор за закупуване на тези артикули, както и желанията във връзка с произхода им.

Организатори на събитието са МЗХГ, ИАРА, в съдействие с Постоянното посланичество на Република България в Европейски Съюз. На представянето на изследването участваха Франгискос Николиан и София Ламприаниду, представители на Главна дирекция “Морско дело и рибарство” от Европейска комисия, регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков, както и кметът на морския град Димитър Николов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР