До края на месец юни ще стартират приеми по две

...
До края на месец юни ще стартират приеми по две
Коментари Харесай

До края на месеца ще стартират две нови мерки по Програмата за морско дело и рибарство

До края на месец юни ще започват приеми по две нови ограничения от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година (ПДМР). Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева по време на показване на изследване „ Навиците на консуматорите от Европейски Съюз във връзка с продуктите от лов на риба и аквакултури ” в Бургас. Тя посочи, че ще бъде отворен банкет на планови оферти по размер 1.2 „ Здраве и сигурност “, с бюджет на безвъзмездната финансова помощ в размер на 452 456 лева „ Другата мярка, по която ще бъде стартиран банкет до края на месец юни, е 2.5 „ Аквакултури, осигуряващи екологични услуги “, с бюджет 6 204 870 лева “, добави заместник-министър Василева.

Тя дефинира изследването като извънредно потребно за схващане на желанията на консуматорите. „ Изводите от него демонстрират отношението на пазарното търсене, както и в каква посока би трябвало да се развива европейския пазар за рибни артикули “, уточни още Лозана Василева.

Проведеното статистическо изследване е направено от Европейската комисия, въз основата на въпроси и изявленията с близо 28 000 жители на Европейски Съюз от всички страни членки. Въпросите, на които жителите са отговаряли, са свързани с честотата на консумация на артикули от лов на риба и аквакултури. Изследват се и главните критерии при избор за закупуване на тези артикули, както и желанията във връзка с произхода им.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР