До края на месец ноември ще приключи ремонтът на виадукт Коренишки

...
До края на месец ноември ще приключи
ремонтът на виадукт Коренишки
Коментари Харесай

Наесен приключват ремонтите на виадуктите при с. Потоп и „Коренишки дол“ на магистрала „Хемус“

До края на месец ноември ще приключи ремонтът на виадукт „ Коренишки дол “ на магистрала „ Хемус “, а още през септември ще приключи обновяването на съоръжението при с. Потоп. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Заедно с изпълнителния директор на „ Автомагистрали “ ЕАД Стоян Беличев той инспектира ремонтните действия.

Двете пътни уреди са едни от най-дългите и комплицирани по автомагистралата. Те не са ремонтирани от нейното построяване преди 30-40 години и са в тежко положение. Виадуктът „ Коренишки дол “ е с дължина 481 м и се намира при км 36 на Автомагистрала „ Хемус “. В момента се ремонтира платното в посока Варна. Съоръжението при с. Потоп е с дължина 525 метра и се намира при км 19.

„ Правим всичко допустимо да съкратим сроковете с оптимално натоварени графици, включващи осъществяване на строителни действия в събота и неделя, както и през публични празнични дни, но има софтуерни действия, които изискват време “, уточни зам.-министър Нанков. Той насочи зов за схващане и извинение към водачите заради въведената краткотрайна организация на движение, само че акцентира, че с цел да стане хубав и първокласен ремонт е нужно време. „ Надявам се на схващане, тъй като го правим за положителното на всички пътуващи. Крайно належащи са ремонтите, изключително по долната част на виадуктите, където положението е плашещо. Имаме корозирали арматури, поради което постаментите се обрушват напълно “, разяснява още заместник-регионалният министър. След ремонтите в околните 40 години съоръженията няма да са на дневен ред.

Николай Нанков осведоми още, че ремонтите по виадуктите и мостовете на АМ „ Тракия “ ще приключат до края на месец май, преди началото на летния туристически сезон.

По думите му в страната се обрисува много работа по построяването и ремонта на тунели и мостови уреди, както по републиканската пътна мрежа, по този начин и по ж.п. инфраструктурата, за които са нужни много експерти и специалисти. „ В следващите 4-5 години по пътищата в страната следва създаване на близо 60 км тунели, без да включваме съоръженията под Шипка и Петрохан. Такива ще има по АМ „ Струма “ в Кресненското дефиле, новите участъци на „ Хемус “ и други Експертите са малко, само че чакаме с положителни учебни програми с висшите учебни заведения дa преодолеем дефицита, разяснява Нанков.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР