До края на месец ноември ще приключи ремонтът на виадукт

...
До края на месец ноември ще приключи ремонтът на виадукт
Коментари Харесай

Наесен приключват ремонтите на виадуктите при с. Потоп и „Коренишки дол“ на магистрала „Хемус“

До края на месец ноември ще завърши ремонтът на виадукт „ Коренишки дол " на автомагистрала „ Хемус ", а още през септември ще приключи обновяването на оборудването при с. Потоп. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Заедно с изпълнителния шеф на „ Автомагистрали " ЕАД Стоян Беличев той инспектира ремонтните действия.

Двете пътни уреди са едни от най-дългите и комплицирани по автомагистралата. Те не са ремонтирани от нейното изграждане преди 30-40 години и са в тежко положение. Виадуктът „ Коренишки дол " е с дължина 481 м и се намира при км 36 на Автомагистрала „ Хемус ". В момента се ремонтира платното в посока Варна. Съоръжението при с. Потоп е с дължина 525 метра и се намира при км 19.

„ Правим всичко допустимо да съкратим периодите с оптимално натоварени графици, включващи осъществяване на строителни действия в събота и неделя, както и през публични празнични дни, само че има софтуерни действия, които изискват време ", уточни зам.-министър Нанков. Той насочи зов за схващане и опрощение към водачите поради въведената краткотрайна организация на придвижване, само че акцентира, че с цел да стане прекрасен и първокласен ремонт е нужно време. „ Надявам се на схващане, тъй като го вършим за положителното на всички пътуващи. Крайно належащи са ремонтите, изключително по долната част на виадуктите, където ситуацията е плашещо. Имаме корозирали арматури, поради което постаментите се обрушват напълно ", разяснява още заместник-регионалният министър. След ремонтите в околните 40 години оборудванията няма да са на дневен ред.



Николай Нанков осведоми още, че ремонтите по виадуктите и мостовете на Автомагистрала „ Тракия " ще приключат до края на месец май, преди началото на летния туристически сезон.

По думите му в страната се обрисува доста работа по построяването и ремонта на тунели и мостови уреди, както по републиканската пътна мрежа, по този начин и по ж.п. инфраструктурата, за които са нужни доста експерти и специалисти. „ В идващите 4-5 години по пътищата в страната следва създаване на близо 60 км тунели, без да включваме оборудванията под Шипка и Петрохан. Такива ще има по Автомагистрала „ Струма " в Кресненското дефиле, новите сектори на „ Хемус " и други Експертите са малко, само че чакаме с положителни образователни стратегии с висшите учебни заведения дa преодолеем недостига, разяснява Нанков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР