До края на месец май се очаква да приключи мащабният

...
До края на месец май се очаква да приключи мащабният
Коментари Харесай

Арх. Здравко Здравков: Ремонтът на „Граф Игнатиев“ трябва да приключи до края на май

До края на месец май се чака да завърши огромният ремонт на ул. " Граф Игнатиев ", разгласи основният проектант на София Здравко Здравков пред Българска национална телевизия.

„ Качеството на ремонтите напълно зависи от няколко фактора -проектна документи, строителен контрол и качество на изпълнителите. Очевидно, все някъде в някое от тези три звена нещо е скъсано. Още от 2013 г ние сме в една обстановка да обясняваме на хората плана с най дребните му елементи “, разяснява арх. Здравков.

„ Желанието ни е до края на месец май да приключим работа по ремонта на " Граф Игнатиев ". Сериозна е мобилизацията на обекта, има много забележки, които би трябвало да бъдат отстранени. Нашето предпочитание е ремонтът да бъде изпълнен качествено и да удовлетворява и нас като възложител на плана “, добави той.

Относно удължените периоди за ремонт на централните улици " Шести септември " и " Иван Вазов " поради замяна на апаратура на сдружението " Топлофикация ", Здравков беше безапелационен, че виновността за това е точно на компанията.

„ В момента, в който започнаха ремонтите, се оказа, че би трябвало да се промени и шахта на " Топлофикация " на кръстовището на " Иван Вазов " с " Шишман ". Оперативен център беше изработен още преди две години, имахме срещи със " Софийска вода ", ЧЕЗ и " Топлофикация ", на които беше декларирано, че няма да се вършат поправки. Аз като основен проектант, не се занимавам с координацията на процеса, само че те обявиха, че няма да вършат поправки “, сподели още архитектът.

По думите му сега тече състезанието за ремонт на пл. " Света Неделя ", за който има 14 претенденти. „ Апелирам дебата да бъде в ранна фаза на състезанията “, акцентира архитектът.

Относно Борисовата градина, той беше безапелационен, че спечелилият план на арх. Ковачев е най-консервативен и планува опазване напълно на съществуващото в парка.

По тематиката за строителството на два небостъргача в София, арх. Здравков съобщи, че такава постройка в квартал " Стрелбище " няма да има и теренът е предназначен за озеленяване. По въпроса за противоречивата постройка в " Лозенец ", той изясни, че въпросът е от 2007 година, издадена е заповед за прекъсване на градежа от ДНСК, която притежателят апелира и в този момент следва правосъден развой.

„ Не ми оказват напън, само че би трябвало да се означи, че материалният интерес към жилищното строителство в София е голям и всеки вложител има интерес да получи по-бързо своите документи “, съобщи арх. Здравков. Източник: БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР