До края на месец май се очаква да приключи мащабният

...
До края на месец май се очаква да приключи мащабният
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Ремонтът на "Графа" приключва до…

До края на месец май се чака да завърши огромният ремонт на ул. "Граф Игнатиев ". Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия основният проектант на София Здравко Здравков. Той гостува с коментар за ремонтите в центъра на столицата, както и идното възобновяване на парк Борисова градина.

„ Качеството на ремонтите напълно зависи от няколко фактора - планова документи, строителен контрол и качество на изпълнителите. Очевидно, все някъде в някое от тези три звена нещо е скъсано. Още от 2013 г ние сме в една обстановка да обясняваме на хората плана с най дребните му елементи “, изясни арх. Здравков.

„ Желанието ни е до края на месец май да приключим работа по ремонта на "Граф Игнатиев ". Сериозна е мобилизацията на обекта, има много забележки, които би трябвало да бъдат отстранени. Нашето предпочитание е ремонтът да бъде изпълнен качествено и да удовлетворява и нас като възложител на плана “, уточни той.

Относно удължените периоди на ремонт на централните улици "Шести септември " и "Иван Вазов " поради замяна на апаратура на сдружението "Топлофикация ", Здравков беше безапелационен, че виновността за това е точно на компанията.

„ В момента в който започнаха ремонтите, се оказа, че би трябвало да се промени и шахта на "Топлофикация " на кръстовището на "Иван Вазов " с "Шишман ". Оперативен център беше изработен още преди две години, имахме срещи със "Софийска вода ", ЧЕЗ и "Топлофикация ", на които беше декларирано, че няма да се вършат поправки. Аз като основен проектант, не се занимавам с координацията на процеса, само че те обявиха, че няма да вършат поправки “, сподели Здравков.

Арх. Здравков изясни още, че сега тече състезанието за ремонт на пл. "Света Неделя ", за който има 14 претендента. Апелирам дебата да бъде в ранна фаза на състезанията, акцентира архитектът.

Относно Борисовата градина, той беше безапелационен, че спечелилият план на арх. Ковачев е най-консервативен и планува опазване напълно на съществуващото в парка.

По въпроса за строителството на два небостъргача в София, арх. Здравков съобщи, че такава постройка в квартал "Стрелбище " няма да има и теренът е предназначен за озеленяване. По въпроса за противоречивата постройка в "Лозенец ", той изясни, че въпросът е от 2007 година, издадена е заповед за прекъсване на градежа от ДНСК, която притежателят апелира и в този момент следва правосъден развой.

„ Не ми оказват напън, само че би трябвало да се означи, че материалният интерес към жилищното строителство в София е голям и всеки вложител има интерес да получи по-бързо своите документи “, съобщи на финала на диалога арх. Здравков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР