До края на месец май кметове на кметства, кметски наместници,

...
До края на месец май кметове на кметства, кметски наместници,
Коментари Харесай

До 29 май се приемат проектни предложения по Програма „Малки местни инициативи - Мездра 2020”

До края на месец май кметове на кметства, кметски наместници, ръководители на читалищни и на учебни настоятелства, Инициативни комитети от жители, регистрирани в кметствата или кметските наместничества, неправителствени организации, регистрирани по ЗЮЛНЦ в социална изгода, сдружения на притежателите по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност и жители могат да аплайват с планови оферти за финансиране по Програма „ Малки локални начинания - Мездра 2020”. Това плануват обновените Условия, ред, критерии и правила за кандидатстване по Програмата, създадени от Община Мездра. Проектните оферти се одобряват до 17 часа на 29 май 2020 година (петък) в Общинския център за услуги и информация на жителите.
Допустими действия за финансиране по Програмата са създаване на детски площадки с утвърден проект; въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на общински сгради; рехабилитация на площадни пространства с прилежащите им тротоари и монтиране на пейки; ремонт на огради и портални порти на гробищни паркове и създаване на тоалетни в тях; ремонт на съществуващи публични тоалетни; монтиране на видеонаблюдение, уголемение на съществуваща система и/или създаване на нова такава; създаване на спортни площадки, алеи и тротоари; основаване (възстановяване), съоръжение на зони за отдих и създаване на беседки; възстановяване на инфраструктурата в междублоковите пространства и в общите зелени площи.
Максималната позволена стойност на всяко едно планово предложение остава непроменена - 5 000 лева Средствата, които са заложени в Бюджет 2020 на Община Мездра за осъществяване на Програмата, са в размер на 30 хиляди лева, колкото бяха и в предходните й четири издания.
До края на месец юни специалисти от Общинската администрация ще прегледат постъпилите планови оферти и ще показват мнение по отношение на тяхното административно сходство, правда и целенасоченост. След това те ще бъдат оценени и класирани от комисия, в която влизат представители на Община Мездра и на Общинския съвет.
До 10 юли 2020 година ръководителят на комисията ще внесе в Общинския съвет отчет за направената оценка и осъщественото класиране на допустимите за осъществяване планове. Кои планови оферти ще бъдат утвърдени за финансиране ще реши Общинският съвет на своето съвещание в края на месец юли.
Изпълнението на плановете ще започва от датата на оповестяване на листата с утвърдените планови оферти, а крайният период за осъществяването им остава неизменен - 31 октомври.
Условия, ред, критерии и правила за кандидатстване по Програма „ Малки локални начинания - Мездра 2020” са оповестени на формалния уебсайт на Община Мездра: https://www.mezdra.bg/ , в раздел „ Обяви “, откъдето можете се изтеглите и формуляр за кандидатстване по Програмата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР