До края на месец март външните задължения на Китай са

...
До края на месец март външните задължения на Китай са
Коментари Харесай

В края на март външните задължения на Китай са били 5,34 трилиона долара

До края на месец март външните отговорности на Китай са нарастнали с 4,6% спрямо декември 2018 година и са 5,43 трилиона $, оповестиха от Държавното валутно ръководство.

Преките задгранични вложения са се нараснали с 3,7%, или 101.2 милиарда, до момента в който китайските скъпи бумаги, притежавани от задгранични вложители, са скочили с 14,5%, или 159,3 милиарда $, показва Радио " Китай ".

Външните финансови активи на Китай възлизат на 7,38 трилиона $, което е с 0,8% повече от предходната година, като изходящите директни вложения и вложенията в скъпи бумаги се повишават надлежно с 1,5% и 9,6%.

Междувременно външните чисти активи на страната са спаднали с 8,4% – до 1,95 трилиона $ спрямо края на 2018 година

Говорителката на Държавното валутно ръководство Уан Чунин изясни спада с съмненията в цените на акциите в континентален Китай и на фондовите пазари в Хонконг през първото тримесечие (Q1), което докара до увеличение на пасивите при вложения в скъпи бумаги.

Като цяло, мащабът на аварийните активи на Китай продължи да е преди всичко в света със постоянен растеж на другите типове задгранични вложения, сподели Уан.

Вчера от Държавното валутно ръководство коригираха също данните за остатъка по настоящата сметка през първото тримесечие от 58,6 на 49 милиарда $. Излишъкът в търговията със артикули през първото тримесечие също бе леко поправен от 94,5 на 94,7 милиарда $. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР