До края на месец март ще е готов новият Закон

...
До края на месец март ще е готов новият Закон
Коментари Харесай

Атанас Славов обещава нов Закон за съдебната власт в най-кратко време

До края на месец март ще е подготвен новият Закон за правосъдната власт . Той ще очертае действителната рамка на промяната в правосъдната система. Това съобщи пред БиТиВи министърът на правораздаването Атанас Славов.

Министърът разясни, че в Закон за съдебната власт ще има промени в структурата на прокуратурата. Славов разясни, че се планува да има ограничаване на прокуратурата отвън наказателния развой.

Той засегна и тематиката за Мартин Божанов - Нотариуса. По думите му новата информация е, че се е появило съответно място, където са се срещали магистрати и брокери на въздействие. Правосъдният министър изрази вяра, че от чуванията в анкетната комисия ще се премине към съответни дейности като дисциплинарни производства и внасяне на обвинителни актове.

Славов означи, че Нотариуса не е бил предпазен очевидец. Той уточни като проблем, че комисията не може да наблюдава дали Мартин Божанов е ходил в спецсъда и спецпрокуратурата от 2020 година насам. По думите му. записите от камерите са изискани от прокуратурата и са приобщени по досъдебно произвеждане.

По отношение на визитата си в Украйна той съобщи, че тя е била за да се изрази поддръжката за Володимир Зеленски. Славов акцентира, че е провел срещи с представители на украинското министерство на правораздаването. Той разясни, че България има упоритостта да стане част от интернационален екип за следствие на военни закононарушения.

Министър Славов засегна и тематиката за ротацията. Той акцентира, че има ясно стихотворец ангажимент Николай Денков да подаде оставка на 6 март, а Мария Габриел да стане министър председател. Според него е обикновено партиите в некоалицията да излизат с разнообразни хрумвания във връзка с ротацията. За него е основно да продължат промените.

Славов акцентира, че все още няма единодушие за сключването на с ГЕРБ. Следващите седмици ще се вземат решения за бъдещата форма на ръководство, разясни той.
 И Кирил Петков отхвърли съдружно съглашение
И Кирил Петков отхвърли съдружно съглашение

Настоява първо за диалог за регулаторите, по-късно за министрите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР