До края на май ЕС може да наложи ембарго на

...
До края на май ЕС може да наложи ембарго на
Коментари Харесай

Генчовска: До края на май ЕС може да наложи ембарго на вноса на руски газ и петрол |

До края на май Европейски Съюз може да наложи ембарго на вноса на съветски газ и нефт, съобщи пред Българска национална телевизия външният министър Теодора Генчовска.

" Българското държавно управление би трябвало да вземе тежки решения, както на равнище Министерски съвет, по този начин и на равнище ръководеща коалиция ", добави тя.

Тя взе участие в срещата на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз в Люксембург, по време на която се обсъждаше новият пакет от наказания против Русия, измежду които и ембаргото за импорт на съветски газ и нефт.

" Започнаха към този момент хрумвания какво може да включва този шести пакет. Нормално е към този момент да се върви към едни тежки наказания във връзка с вноса на газ и нефт. Темата е извънредно сензитивна за България. Отново ще се търси решение в границите на обединението, даже и на по-високо равнище. Но ще се предложи общоевропейско решение, с цел да могат страните, които имат най-големи зависимости, най-бързо да решат тези въпроси, даже в инфраструктурно отношение. Други наказания по всяка възможност ще бъдат ориентирани към попречване на дезинформацията, която се популяризира от съветските медии. Ще има много огромни наказания върху съветски медии, както и финансови наказания, както и самостоятелни наказания ", сподели Генчовска.

Външните министри обсъждаха и тематиката за изпращане на оръжия за Украйна. Генчовска изясни, че в страната решението ще се взима на равнище Народно заседание.

Окончателното решение ще бъде оповестено след извънредна лидерска среща в Брюксел. Тя е планувана за май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР