До края на март при този воден режим, при този

...
До края на март при този воден режим, при този
Коментари Харесай

С.Владимиров: Вода за Перник ще има до март, дано след топенето язовирът се напълни

„ До края на март при този воден режим, при този приток и при този отток, ще имаме вода. Надяваме се по-късно да стартира снеготопенето “. Това съобщи пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров. По думите му се разискват доста ограничения с кратковременен и дълготраен резултат.

„ Всяка една добра концепция, която може да усили притока към язовир „ Студена “, стои на дневен ред. доста ограничения се разискват, като някои от тях към този момент се осъществят “, сподели Владимиров в изявление за предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

„ Пречиствателната станция – огромната на язовир „ Студена “ – остарялата и новата, и за двете към този момент има финансиране и по двете към този момент се работи. Там има краткосрочни ограничения, които да поемат това замътняване, което чакаме при по-голям приток при започване на пролетта или вероятно когато черпим вода от главния изпускател, така наречен мъртъв размер. В дълготраен проект ще бъдат ремонтирани и двете пречиствателни станции, замяна на съвсем цялата ни водопреносна и канализационна мрежа “, продължи кметът.

„ Бяха подхванати бързи стъпки в тази посока и в идващите дни ще стартираме да разкопаваме целия град за замяна на тази извънредно амортизирана и остаряла водопреносна мрежа, която основава големи проблеми и опасности “, добави той.

По думите му смесването на чисти и мръсни води е най-големият риск. Според него това е даже по-голям риск от безводието. В този смисъл той уточни, че с подмяната на ВиК мрежата градът ще получи късмет за развиване в дълготраен проект.

Кметът на Перник бе безапелационен, че все още няма по какъв начин да бъде подавана вода към цех „ Стомана “:

„ Сигурен съм, че управлението на цех „ Стомана “ е помислило и в дълготраен проект по какъв начин може да има други възможности за водочерпене. На този стадий няма по какъв начин да бъде подадена никаква вода към завода. Водата ни сега е извънредно скъпа и тя предпочитано ще бъде насочвана към жителите на Перник “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР