До края на март министърът на регионалното развитие Петя Аврамова

...
До края на март министърът на регионалното развитие Петя Аврамова
Коментари Харесай

Организират обществен съвет за въвеждането на тол системата

До края на март министърът на районното развиване Петя Аврамова е длъжна да сътвори публичен съвещателен съвет с присъединяване на браншовите организации за въвеждането на тол системата. Това взеха решение депутатите по предложение на ГЕРБ, откакто изслушаха Аврамова за работата на институцията по отношение на електронната винетка и тол системата.
Освен това на всеки два месеца районният министър ще дава информация пред отрасловата комисия за напредъка по въвеждането на тол системата.
Българска социалистическа партия желаеха да се сътвори краткотрайна парламентарна комисия, която да изследва възлагането, провеждането и осъществяването на публичната поръчка за електронната система за винетките и тол таксите, само че болшинството в Народното събрание отхвърли предлагането на левицата.
Според аления Димитър Данчев системата очевидно е „ доста калпава “, а пазаруването на електронни винетки се оказа доста мъчно при започване на годината.
Александър Нанков от ГЕРБ обаче настоя, че е напълно обикновено е да има механически проблеми първоначално, само че било факт, че пък от началото на година до момента са купени повече винетки спрямо предходната година, което означавало, че контролът е по-строг.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР