До края на годината всички ще познаваме човек, починал от

...
До края на годината всички ще познаваме човек, починал от
Коментари Харесай

Проф. Габровски: До края на годината всички ще познаваме човек, починал от вируса

До края на годината всички ще познаваме човек, умрял от вируса. За страдание още веднъж би трябвало да приказваме за COVID-19. Тази тематика най-вероятно ще продължи през целия зимен сезон. Факт е, че случаите порастват стремително. Тази зараза се популяризира и завзема от ден на ден територии. Това се случва на всички места по света и обстоятелствата става все по-тревожни. Това сподели пред bTV зам.-председателят на БЛС проф. доктор Николай Габровски, разяснява тематиката за ковид у нас.

" Видя се, че изолацията даде резултат и пролетта нямаше такова разпространяване на вируса. Капанът се криеше в това - доста хора си помислиха, че няма подобен вирус и той е фиктивен. Няма такова нещо. COVID-19 съществува и е тук. За страдание влизаме с летящ старт, в неприятния смисъл на думата, в зимния сезон и не желая да бъда скептичен, само че след две седмици бройките на инфектираните ще са напълно други. Ако в този момент има хора, които нямат познати от своя непосредствен кръг инфектирани с вируса, до две-три седмици това няма да е по този начин, а до края на годината ще имат и такива умряли от COVID-19 ", сподели той.

" За мен хората се заразяват на маса и в огромна компания, тъй като се усещат мощни. За мен лечебните заведения са несъмнено място и лекарите се усещат спокойни. Общопрактикуващите лекари ще би трябвало да следят десетки души с вируса, в случай че нещата продължат да се развиват по този начин. Това ще им лишава огромна част от времето и това е повода те да желаят техният труд да бъде овъзмезден. За страдание към момента има частни лечебни заведения, които настояват, че не могат да се провеждат за COVID-19 отделения. Интересно по какъв начин се провеждат за всички останали клинични пътеки. Надявам се, че това ще е краткотрайно и сътрудниците ще положат оптимални старания, с цел да преодолеят този проблем. Трябва да минем дружно и солидарно през това тестване. За мен изрично би трябвало да има наказания за лечебни заведения, които не одобряват пациенти с COVID-19 ", сподели още проф. доктор Габровски.

" За мен би трябвало да бъдем спокойни и дружно да преминем през това тестване. Не би трябвало да изпадаме в крайности - да хвърляме маските и да отхвърляме вируса или пък да се изолираме и да не излизаме на никое място зимата. Просто би трябвало да съблюдаваме ограниченията. Те изобщо не са строги у нас. В другите страни не можеш да пресечеш улицата без да пуснеш SMS. Носенето на маска не е толкоз тежко. Всички би трябвало да бъдем виновни. Няма по какъв начин до всеки един от нас да застане служител на реда или чиновник на РЗИ, който да ни повтаря - постави си маската. Заедно като общество ще преодолеем тази пандемия ", повтори зам.-председателят на БЛС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР