До края на годината в Толиати, Ставрополски район, започва серийното

...
До края на годината в Толиати, Ставрополски район, започва серийното
Коментари Харесай

Производството на руските електромобили ZETTA започва през декември

До края на годината в Толиати, Ставрополски регион, стартира серийното произвеждане на съветските напълно електрическите градски електрически автомобили ZETTA.

Електромобилът е основан от групата компании ZETTA, в която са включени компании с друг профил – инженеринг, основаване на прототипи, произвеждане и доставка на аварийни елементи.



Компактният електромобил ZETTA има три порти, а в купето има място за четири души, само че автомобилът е със напълно дребни размери и евентуално в него могат удобно да се разположат единствено двама души.

Ще се оферират версии както с предно, по този начин и със задно предаване. В взаимозависимост от модификацията ще се оферират акумулаторни блокове с потенциал от 10 KWh до 32 KWh. Пробегът с едно зареждане надлежно е от 200 до 560 км. Максималната скорост доближава 120 км/ч.



Взаимодействието с всички съществени системи на ZETTA се реализира благодарение на плосък сензорен екран в централната част на таблото. Налични са климатик и опция за отдалечено отключване и заключване на електрическия автомобил. Габаритните размери са 1600 × 3030 × 1760 мм.

„Проектирането на конвейера за серийното произвеждане на ZETTA стартира през 2018 година. Сега се построяват халетата и се слага оборудването върху индустриалните площадки на Толиати“ – оповестяват съветските медии.

Предполага се, че цената на електрическия автомобил ZETTA ще стартира от 450 000 рубли (около $7000). Планирано е производството на до 15 000 електрическия автомобил ZETTA годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР