До края на годината у нас ще заработи "MultiBanking HUB",

...
До края на годината у нас ще заработи "MultiBanking HUB",
Коментари Харесай

До края на годината у нас ще заработи MultiBanking HUB

До края на годината у нас ще проработи "MultiBanking HUB ", разгласи Иван Велков, шеф "Развитие на артикули и услуги " в "Борика " АД по време на конференцията "Революция в банкирането ", проведена от "БАНКЕРЪ ".

Новата услуга, създадена от водача в даването на услуги за финансовия бранш в България ще окаже основна помощ на банките в страната. Тя е част от самодейностите на ''БОРИКА ", свързани с регламентите PSD 2.

"Целта на услугата е да обезпечи достъп на клиентите до платежните услуги по PSD 2 - информация по сметка, иницииране на заплащане и инспекция на наличност на средствата по сметка. Това ще се случва през един благонадежден интерфейс, съгласуван със стандарта БИСТРА ", изясни още Иван Велков. Уточняваме, че клиенти на услугата са банките в страната, акционери на БОРИКА.

"Основният пакет на интегрираните институции в "MultiBanking HUB " включва всички лицензирани банки и клонове на задгранични банки, както и финансови институции в Република България, разгласили изискуемите от директивата интерфейси ", добави Иван Велков.

Как ще става включването на банките към новата услуга на БОРИКА?

Предвижда се интеграционна такса за банките, които имат някаква специфичност в интеграцията си или желаят БОРИКА да осъществя спомагателни услуги за тях.

"Отворени сме освен за общоприетите услуги, които се дават по PSD 2, а и за спомагателни услуги по самодейност на банките ", сподели Иван Велков.

Освен интеграционната такса ще има и непрекъсната такса, която ще подсигурява достъпността на клиентите до всички банки.

Към днешна дата планът е осъществен в една пилотна банка, само че включването на спомагателни банки продължава. Финансовите институции, интегрирали ''MultiBanking HUB " ще бъдат улеснени при даването на услуги за крайните си клиенти, безапелационен е специалистът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР