До края на годината трябва да има сключен договор за

...
До края на годината трябва да има сключен договор за
Коментари Харесай

До края на 2017 г. трябва да има сключен договор за тол системата

До края на годината би трябвало да има подписан контракт за осъществяване за тол системата. Това разяснява пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, допълвайки, че процедурата към този момент върви добре.

„ Искахме предходната седмица, в четвъртък, осъществяване от сътрудниците от Комисия за защита на конкуренцията. Ако ни го уважат, подписваме контракта и стартираме с осъществяването. Правната уредба би трябвало да променим, финансовото моделиране (тарифирането) е значим миг и би трябвало да бъде взето решение на Министерски съвет след експертното мнение, което ще получим от външни консултанти ", съобщи той.

" Имаме доста работа наред с внедряването на ТОЛ системата, само че процедурата върви и то добре. Чакаме, върви си процедурата, съблюдаваме си закона и до края на годината би трябвало да сме сключили контракт “, изясни Нанков, представен от " Фокус ".

По думите на министъра през идната година ще бъде усъвършенствана образователната база в 416 образователни заведения в страната.

„ В рамките на идната година ще осъществяваме планове с голям запас, който надвишава с 30% планувания през предходния програмен интервал. Акцентирали сме освен върху предучилищното, само че и върху главното обучение “, сподели още той.

По думите му 624 млн. лв. са разпределени в 72 общини и в 3 министерства – Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерството на културата. „ Сметката демонстрира, че за всяко от децата, които посещава тези заведения, се падат по 2464 лева “, изясни Нанков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР