До края на годината трябва да е готово заданието за

...
До края на годината трябва да е готово заданието за
Коментари Харесай

София задейства процедура за промяна на общия устройствен план

До края на годината би трябвало да е готово заданието за изменение на общия организационен проект на Столичната община. Документът залага главните параметри за развиването на града и от него би трябвало да зависят подробните устройствени проекти.

Според кмета Йорданка Фандъкова измененията в общия организационен проект, планувани в заданието, би трябвало да плануват повече зелени площи, да подредят строителството и да обезпечат уравновесено развиване на обособените територии. Заданието би трябвало да бъде направено на основата на документа " Визия за София ", който се създава в последните 3 години. Дългосрочната визия за развиването на града до 2050 година ще бъде импортирана в сряда в Столичния общински съвет, който би трябвало да одобри стратегическия документ.

След това ще бъде признат и детайлният документ за времето до 2025 година

Една от измененията, които се чака да бъдат направени в общия организационен проект на София е съкращаване на параметрите за строителство, стана ясно от думите на ръководителя на екипа за създаване на " Визия за София " арх. Любо Георгиев.

" Ако се застрои всичко, разрешено в общия организационен проект, в София могат да се заселят още 1 млн. души. Ние не желаеме това. За това ще редуцираме параметрите в новия организационен проект ", разяснява арх. Георгиев. Добави, че изследванията на „ Визия за София “ демонстрират и че няма по какъв начин в София в идващите години да се заселят още 1 млн. души, защото огромната вълна на преселване към столицата е утихнала. Това се дължи на конкуренцията на няколко други огромни града в страната, на градове в чужбина, както и на намаляването на популацията в трудоспособна възраст в междинните по величина и по-малките градове в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР