До края на годината ще се закрие нощният транспорт в

...
До края на годината ще се закрие нощният транспорт в
Коментари Харесай

До края на годината ще се закрие нощният транспорт в столицата

До края на годината ще се закрие нощният превоз в столицата и автобусна линия 306 . Решението е било признато от ръководещото болшинство на Столичния общински съвет и щe стане факт в четвъртък, оповестява Mediapool.bg.

Официалният претекст е неприятното финансово положение на Центъра за градска подвижност. В същото време от гражданската организация  " Спаси София "  разкриват, че общината възнамерява да пусне нова частна линия на компания, близка до ръководещите.

" Без гласност, с отчет, импортиран в последния миг и в празнични дни, ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация плануват две нездравословни промени, които съществено ще влошат превоз ното обслужване в региона ", настояват от " Спаси София ".

Според градските деятели, тролейбусна линия 5, която е една от най-натоварените и употребявани линии,  доста се орязва, като интервалите в пикови и извънпикови часове се усилват осезаемо.  Автобус 306 се закрива напълно . С това се губи връзката на " Младост " 2 с метростанция " Ал. Теодоров-Балан " и с бул. " Ал. Малинов ".

От " Спаси София " считат, че няма нито един мотив за такова фрапантно заличаване на наземния превоз , само че изтъкват  пет аргументи да се резервира :
- В сектора " Младост " 2 - ул. " Йерусалим " - УМБАЛ " Св. Анна " вместо линии 5 и 306, ще се движи единствено орязаният тролей 5 с шпации през 12 мин. в пиков час и до 50 мин. вечер. Тази презастроена част на града, където се появиха освен нови жилищни, само че и офис здания, ще зависи напълно от една нередовна градска линия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР