До края на годината ще имаме първия в страната. В

...
До края на годината ще имаме първия в страната. В
Коментари Харесай

Здравният министър: До края на годината ще имаме първия медицински хеликоптер


„ До края на годината ще имаме първия в страната. В момента приготвяме документите за нова процедура, която ще бъде пусната. Силно се надяваме, че февруари ще бъде пусната “, сподели служебният здравен министър Асен Меджидиев в предаването „ Лице в лице “.

По думите му страната е подготвена да взе участие и с спомагателни средства, в случай че се наложи.

„ Две публични поръчки се провалиха. Не, че е нагласена поръчката, а е ниска експертизата на хората, които са изготвили документите за социална поръчка “, добави здравният министър.

Междидиев сподели, че е прекъснато присъединяване на сдружението „ България Хели Мед Сървиз “ заради недобра експертиза. Процедурата ще бъде поета от Държавния авиационен оператор.

За детската болница той обаче не даде периоди.

„ Имаме министерско разпореждане, с което детската болница е оповестена за обект с национално значение. Имаме определен терен. Предстои изваждането на новия Подробен устройствен план и пускане на процедура по социална поръчка за планиране на болничното заведение “, сподели служебният министър.

Относно здравният министър сподели, че са доставени количества вентолин, пулмикорт и някои медикаменти за диабет и увери, че януари, февруари и март ще има още доставки.

„ В момента ние нямаме проблем с Коронавирус обстановката в страната. Настъпва грипната вълна, пикът го чакаме през февруари “, сподели още Меджидиев.

Очаква се мнение на Европейска комисия по отношение на ограниченията, които да се вземат по отношение на идващите от Китай.

От думите на здравния министър стана ясно още, че през декември са отпуснати над 4 милиона лв., с които заплатите на чиновниците на и са увеличени с 30%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР