До края на годината ще има нов закон за движение

...
До края на годината ще има нов закон за движение
Коментари Харесай

Росен Желязков: До края на годината ще обявим нов закон за движение по пътищата, целта е да няма жертви

До края на годината ще има нов закон за придвижване по пътищата, разгласи министърът на превоза Росен Желязков на полемиката „ Карай мъдро, стигни жив “, проведена от „ 24 часа “.

Новият закон би трябвало да бъде признат до края на мандата на този парламент.

„ Ако нямахме мотива със починалото момиче евентуално дебатът щеше да протече по различен метод. Всичко минава през призмата на отговорността за нашите решения и дейности. За да може всички политики, за които приказваме, да доведат до понижаване на случаите с съдбовен излаз “, сподели при откриването на дебата Желязков.

„ Най-трудно податливи на смяна са публичните връзки. Разсъждаваме дали да подобряваме образованието, инфраструктурата, техническото положение на колите. Промяната на средата стартира от положителната регулация и нормативните документи. 10 институции дават отговор за пътната сигурност. Ако те не са в положително отношение и взаимоотношение дали работят редовно? До края на годината ще имаме най-малко предложение за системността. В момента всяка институция стопира до такава степен, където са нейните пълномощия. Злободневието сега убива действието. Злободневие какъв брой да са часовете, кой да е изпита, дали да се аутсорсват центровете. Налагаме матрици на дебата, които убиват значителното. Отделните детайли би трябвало да взаимодействат непротиворечиво.

Имаме потребност от нов закон за придвижване по пътищата. Трябва да бъде признат с ясното схващане, че страната би трябвало да наложи коректив на другите ползи – на бизнеса, на браншовите организации. Ние с нашите разногласия сега объркваме обществото каква е задачата ни. А тя е да няма произшествия, които водят до тежки пострадвания и гибел “, съобщи още транспортният министър.

75 ремонти има на настоящия закон за придвижване по пътищата, който е признат през 1999 година, сподели пък инспекция на „ 24 часа “. В началото на дебата издателят на вестника Венелина Гочева разгласи изследване, че за над 51% от българите виновност за смъртността на пътя носят водачите, които са нискоинтелигентни и неприятно подготвени. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР