До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк

...
До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк
Коментари Харесай

София се сдобива с общински аквапарк за над 9,5 млн. лева

До края на годината ще бъде приключен първият общински аквапарк в София. Стойността на атракциона и парковото пространство към него е над 9,5 милиона лв.. Столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира през днешния ден по какъв начин върви строителството. Констатира, че към 60% от работата по обекта към този момент е свършена, оповестява Българска национална телевизия.С построяването на атракциона и зелената повърхност към него ще бъдат добавени нови 25 декара към столичния парк " Възраждане ". Аквапаркът с пет открити басейна ще бъде ситуиран на 6 декара. Ще има и постройка със закрит басейн с минерална вода, СПА зона и ресторант, а от покрива ѝ ще се спускат водните пързалки.

" Деветнадесет декара е действително парковата част, която следва да бъде приключена с настилки, със засаждането на над 600 дървета. Пред парка ще бъде построена и чешма с минерална вода ", изясни Фандъкова.

Столичната община възнамерява обновяването на още 6 парка. Един милион лв. е очакван за този в квартал " Дружба ", където през вчерашния ден поданици стачкуваха против застрояването на повърхност от парка. Според столичния кмет митингът е проведен от Българска социалистическа партия, а ориста на проблематичния частен терен на територията на парка към момента не е изрично ясна.

" Решение няма, няма позволение за строителство. Защо тъкмо в този момент взеха решение сътрудниците от Българска социалистическа партия да вършат митинг, не мога да кажа, мога единствено да предположа ", сподели Фандъкова и увери, че общината ще направи нужното за запазването на терена като част от парка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР