До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк

...
До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк
Коментари Харесай

София ще има аквапарк до края на годината

До края на годината ще бъде приключен първият общински аквапарк в София. Стойността на атракциона и парковото пространство към него е над 9,5 милиона лв.. Столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира по какъв начин върви строителството. Констатира, че към 60% от работата по обекта към този момент е свършена.

София

С построяването на атракциона и зелената повърхност към него ще бъдат добавени нови 25 декара към столичния парк " Възраждане ". Аквапаркът с пет открити басейна ще бъде ситуиран на 6 декара. Ще има и постройка със закрит басейн с минерална вода, СПА зона и ресторант, а от покрива ѝ ще се спускат водните пързалки.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Деветнадесет декара е действително парковата част, която следва да бъде приключена с настилки, със засаждането на над 600 дървета.
Пред парка ще бъде построена и чешма с минерална вода.

Димитър Шивачев - шеф на фирмата-изпълнител: Ще бъде непрекъснато, със свободен достъп и жителите ще могат да употребяват минералната вода.

Столичната община възнамерява обновяването на още 6 парка. Един милион лв. е очакван за този в квартал " Дружба ", където през вчерашния ден поданици стачкуваха против застрояването на повърхност от парка. Според столичния кмет митингът е проведен от Българска социалистическа партия, а ориста на проблематичния частен терен на територията на парка към момента не е изрично ясна.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Решение няма, няма позволение за строителство. Защо тъкмо в този момент взеха решение сътрудниците от Българска социалистическа партия да вършат митинг, не мога да кажа, мога единствено да предположа.
Фандъкова увери, че общината ще направи нужното за запазването на терена като част от парка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР