До края на годината Северна Македония да стане пълноправен член

...
До края на годината Северна Македония да стане пълноправен член
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Отношенията с Македония се развиват позитивно

До края на годината Северна Македония да стане пълновръстен член на НАТО , такава вяра изрази министър Захариева в " Седмицата " по Дарик, като акцентира, че България към този момент е утвърдила присъединението.

Екатерина Захариева акцентира, че връзките с Македония се развиват извънредно положително.



Например към този момент и македонските учени приказват за средновековна българска страна, което в близкото минало е било немислимо, уточни Захариева.

Много значимо е да има бизнес сред двете страни , да има железопътна линия сред тях. Интересът на българските компании да влагат в Македония се е удвоил, уточни външният министър.

Бе дискутиран и въпросът за възможното разполагане в Европа, а и на Балканите, на американски ракети със междинен обхват на деяние , в отговор на съветското разполагане на такива ракети в нарушаване на Договар за възбрана на разполагането на ракети със междинен обхват на деяние, основани на сушата.-->

Не се разисква разполагането на такива ракети на територията на Европа, сподели министър Захариева.

Дали би трябвало да се разполагат противоракетни системи в страната за отбрана от съветски ракети е тематика на разбор, който ще бъде изработен, добави тя.

След анексирането на Крим, в Черно море има нова обстановка , добави Захариева. А дали би трябвало да се ускори наличието на НАТО в Черно море, съгласно нея - то е задоволително на този стадий.

България не поддържа каквато и да е военна намеса във Венецуала , е позицията на нашата страна по спора там.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР