До края на годината се очаква да бъдат погасени голяма

...
До края на годината се очаква да бъдат погасени голяма
Коментари Харесай

Московски решава проблемите на БДЖ, 5G интернет

До края на годината се чака да бъдат погасени огромна част от задълженията на БДЖ. Скоро завършват и анализите на Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване за концесията на летище София, разяснява пред Българска национална телевизия министърът на превоза Ивайло Московски. Допълни, че с лед края на анализите процедурата за концесията на столичния аеропорт ще бъде рестартирана.

" Говоря в огромната си част. Иначе такова сдружение няма по какъв начин да няма отговорности. Но в по-голямата си част просрочените отговорности на сдружението да успеем да ги заплатим. Паралелно с това да стартираме и процедурата за доставка на нов преносим състав. Предварителните прочувания, които направиха сътрудниците с три университета демонстрираха едно равнище на преносим състав, което би трябвало да бъде закупено, като първа стъпка. Те са разпределени - районни, интерситита, крайградски влакове " , обяси ситуацията с БДЖ Московски.

 До 3 години БДЖ разчита да пусне новите влакове по релсите
До 3 години БДЖ разчита да пусне новите влакове по релсите

За бъдещето на БДЖ приказваме с Пламен Пешаров, шеф на " БДЖ - Пътнически транспорти "

" Политическата конюнктура в последния месец е извънредно динамична. Един от главните цели за развиване на района е свързаността - освен транспортна, само че и цифрова. Искаме да ускорим развиването на цифровите технологии. Освен концепцията за 5G интернет, ще се опитаме и да приключим някои други оптични мрежи ", добави Московски.

България е в напреднала фаза за създаване на кулоар номер 8, надява в Македония да работят бързо, както в Албания. Проектите съответстват с пътната карта, написана от Брюксел, за 5G интернет.

 България предлага Балкански кулоар за 5G високоскоростен интернет
България предлага Балкански кулоар за 5G високоскоростен интернет

Проектите за построяването на коридори 8 и 10 плануват полагане на оптична инфраструктура за свръх бърз интернет

Към момента всяка страна развива сама своя радиочестотен набор, а България е много закъсняла в това отношение, само че Московски се надява процедурите за ускорение да приключат по-бързо.

" Проектът за тол системата ще обезпечи задоволителен запас, с цел да може инфраструктурата да се финансира. За жп инфраструктурата ще търсим разновидности, има сериозен интерес. Надявам се, че с по-гъвкав метод ще може да осигурим устойчиво и стабилно развиване за всичките ни планове ", изясни транспортният миистър.

 Тол системата потегли
Тол системата потегли

Николай Нанков: Златото на България е геостратегическото състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР