До края на годината президентът на Русия Владимир Путин и

...
До края на годината президентът на Русия Владимир Путин и
Коментари Харесай

Владимир Путин и Си Дзинпин се срещат до края на годината

До края на годината президентът на Русия Владимир Путин и китайският държавен глава Си Дзинпин ще проведат договаряния и ще създадат равносметка на 2022 година, написа през днешния ден съветският в. " Ведомости ", като се базира на неназован дипломатически източник.

Според събеседник на вестника, непосредствен до президентската администрация, срещата сред двамата президенти надали ще бъде присъствена, по-скоро ще се реализира посредством видеовръзка, само че " детайлностите се прецизират " сега.

Запитан от " Ведомости " знаят ли се към този момент датата и дневният ред на срещата, представителят на Кремъл Дмитрий Песков е дал отговор позитивно и уверил, че за тях ще бъде обявено " навреме ".

Двустранните договаряния сред държавните водачи може да бъдат употребявани за разискване на практическото взаимоотношение сред Русия и Китай, предвижда пред вестника политологът Василий Кашин.

Дискусиите по тези въпроси съгласно него са изключително настоящи, доколкото Пекин стартира да смекчава антиковидните ограничавания и това може скоро да се отрази на пътуванията и граничния режим. Актуални може да са и проблемите към енергийното и промишленото съдействие. Остават основни и обичайните тематики като Украйна, Корейският полуостров и растящото напрежение към Тайван, добавя аналитикът.

В Китай се счита, че дипломацията е отговорност персонално на първите лица в съответните страни. И от позиция на КНР руско-китайските връзки са сполучливи, таман тъй като в стратегически проект се проектират на най-високо ниво, разяснява ориенталистът Александър Ломанов.

Значи Владимир Путин и избраният отново за трети мандат отпред на компартията и на Китай Си Дзинпин най-вероятно ще обсъдят политическото си взаимоотношение минимум за пет години напред, надлежно и основаването на положителни условия в стопанската система и филантропичната сфера, прибавя специалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР