До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията

...
До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията
Коментари Харесай

Предстои пореден опит летището в Пловдив да бъде дадено на концесия

До края на годината следва да бъде оповестена още веднъж концесията на летище " Пловдив ", заяви на туроператорски конгрес в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от БНР.

Има сериозен интерес към нея от вложители, сподели Ангелкова, само че не навлезе в детайлности, защото въпросът бил в компетенциите на транспортното министерство.

Преди година държавното управление приключи процедурата за концесия на летището в Пловдив по предложение на транспортния министър Росен Желязков.

До решението на кабинета се стигна, откакто консорциумът сред " Хайнан " и " Пловдив еърпорт инвест " разгласи, че няма да има опция да подписа концесионния контракт, макар че завоюва процедурата.

Вторият кандидат за летището беше " Консорциум Летище Пловдив ", формиран от " Тракия икономическа зона " и автотранспортната ПИМК, които завоюваха концесията на интермодалния терминал край града.

Те обаче се отхвърлиха да апелират прекратяването на процедурата.

Наскоро министър председателят Борисов съобщи визията си за летището в града като предстоящ хъб за експорт на артикули, който ще се употребява от всички страни на Балканския полуостров.

Предпоставка е построяването на пътя Пловдив - Асеновград и на околовръстното на Пловдив.

Днес Ангелкова означи, че промяната на стопанина ще притегли повече полети както към област Пловдив и туристи в курорта Пампорово.

Според Ванко Иванов от управителния съвет на Съвета по туризъм летището може да се трансформира в база на нискотарифните авиопревозвачи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР