До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може

...
До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може
Коментари Харесай

Жоро Милионера, откраднал 1.5 млн. в Пловдив, може да излезе предсрочно от затвора

До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може да излезе от пандиза, в случай че подаде молба за условно предварително освобождение. Той е зад решетките с присъда за грабеж на 1,5 млн. лева от инкасова кола, която самичък карал. Енев е излежал съвсем 2/3 от 12-годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на независимост, с цел да си харчи откраднатите пари на воля. Още повече, че е един от най-примерните пандизчии, настояват надзиратели пред " Труд ".

Никой обаче до момента не знае къде са скрити пачките му. Енев се съобщи 10 дни след обира, само че към този момент 8 години мълчи за милионите. Нито полицията, нито съкилийниците му съумяват да схванат тайното укритие на някогашния охранител. Това не можаха да сторят и психологът, и психиатърът, които се пробваха да го разговорят. Денят е 22 юни 2012 година и нищо не предвещава, че в Пловдив измежду бял ден, без един изстрел, ще бъдат отмъкнати 1,5 млн. лева Георги Енев и сътрудника му са на промяна с автомобил инкасо. По пътя към банка бъдещият милионер помолил сътрудника си да слезе да купи дюнери. Това постоянно се случвало и другият охранител не се усъмнил.

Минути по-късно очевидци забелязали Енев да трансферира торбите с пари от инкасовия автомобил в персоналния си “Опел Кадет” на ул. “Петрова нива”. После се преоблякъл и липсващ с колата си. Докато сътрудника му се върне, Енев към този момент е бил отвън Пловдив, считат служители на реда. От този миг цели 10 дни никой не знае нищо за него. Крадецът е разгласен за национално и интернационално търсене, тъй като проверяващите допускат, че е напуснал страната. Някой оставя на майка му 25 хиляди лева от името на сина ѝ, които тя не приема. Предполага се обаче, че това са създали служители на реда с вяра, че дамата ще се обади на сина си и те ще стигнат до него. Обирът е премислен в най-малки елементи, концепцията за него не е зародила инцидентно. Той е трябвало да бъде сбъднат дни по-рано, само че сътрудника охранител на Енев тогава не се е съгласил да се отклонят от маршрута.

Милионерът не е упорствал, търпеливо е изчакал комфортния миг. Според осведомени Жоро имал желязна нервна система и е доста добре подготвен. Той е служил като рейнджър в задачи в Афганистан. Неслучайно е избрал метод за грабеж без екшъни и стрелби, а по най-простия метод да стане богат. Неочаквано на 5 юли Георги Енев се предава. Адвокат звъни на окръжния прокурор на Пловдив и дружно с Енев отива в полицията.

Беглецът носи раница, в която обаче няма пари. Всички опити да се разбере къде са торбите с пачки, удрят и до през днешния ден на камък.

Местните поданици в региона бяха разпитвани няколко пъти дали не са видели нещо подозрително, непознат човек или кола в деня на обира или след него, само че всички твърдели, че не са видели нищо. Родопчани дирят 1,5 млн. към този момент 7 година! Къде са заровени парите на Жоро Милионера? Бъдещето на Енев даже и след излизането му от пандиза обаче няма да е безоблачно. Охранителната компания, чиято инкасова кола той обра, желае от някогашния си чиновник да изплати 100 хиляди лева за нанесените вреди, само че той въпреки всичко ще има 1, 5 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР